Blog

Винарната Col Sandago, Фабриката за печене на кафе Hausbrandt и среща с Мартино Занети човек, артист и ментор, Trieste 3-5 Януари 2023

Възможността ни за лична среща със собственика на компанията, именно в къщатата му с лозарски масив в непосредствена близост до меката на производството на напитката просеко „Конелиано Валдобиадене“, ни вдъхнови и ни насочи към корените на напитката.
Къщата му е обкръжена от 25 хектара прилежащи лозарски насаждения, предимно от типичния сорт „Глера“ - гроздето е използвано за производството на просеко и разположено на историческия хълм Св. Дагоберд вдъхновявщ и самото наименование на продукта - Col Sandago.
Всичко това даде ясна представа на екипа на Крема Кафе България за еднородния произход на гроздето и легитимирането му чрез системата за качество D.O.C.G - Denominazione di Origine Controllata e Garantita.
Посещението на винарната в близост до насажденията ни впечатли със срукторираното си индивидуално производство в стерилна среда и фамилният тертип на управление, гарантиращ качество, автентичност и спецално отношение. По време на дегустацията екипът бе запознат с тънкостите в производството и етикета при сервиране на напитката именнто от сомелиера на компанията Daniele De Lucca.
Посещавайки единствената фабриката за производстово на кафе продукти Hausbrandt и Academia HTS за кафе експерти намиращи се Nervesa della battaglia TV, Italy в близост до град Триест, ние успяхме да вникнем в отговорността на производителя, изпълваща процеса от селектирането и контрола на качество на зеленото кафе, неговото съхранение, традиционо изпичане и чак до вашата чаша перфектно еспресо Hausbrandt Trieste 1892

Без коментари

Публикувай коментар