ФИЛТРЪР КАФЕ
Известно в цял свят, филтърното кафе е система за извличане на кафе, базирана на принципа на перколация: горещата вода бавно се стича през слой смляно кафе посредством гравитацията, като по този начин прехвърля всички водоразтворими вещества, съдържащи се в смляното кафе, към запарката.
Начин на приготвяне
- Смелете прясно кафе, използвайте между 7,5 и 10,5 грама смляно кафе на чаша (150 мл). Средно едро смляното филтърно кафе, обикновено е по-едро смляно от препорачителната едрина за приготвяне с мока кафеварка.
- Поставете филтърната хартия във филтърния съд. Използвайте чисто нов филтър всеки път, когато варите.
- Добавете и равномерно разпределете смляното кафе в хартиения филтър, след което отново поставете филтърния съд в специалния корпус.
- Добавете подходящото количество вода, „необходима“ за смляното кафе във филтърната кафемашина. Уверете се, че кафеварката е чиста и водата е с правилната температура.