preparation

ОТЛИЧНОТО КАФЕ ВЪВ ВКЪЩИ

Как да постигнем съвършенство чрез традиция.<br />
Процесът започва с намирането на правилната смес, откриване на органолептичните характеристики, които най-добре отговарят на вашия вкус – деликатна смес със свеж, флорален аромат и цитрусови нотки, или смес с плътен вкус и завладяващ послевкус на лешник, какао и карамел.
Кафето трябва да бъде смляно до подходящата едрина (средно-едро) за кафемашина мока и внимателно съхранявано. За да забавите максимално процеса на окисление и да запазите вкуса на кафето, така че да може да се пренесе в чашата, препоръчваме да съхранявате на сухо и тъмно място в добре запечатан и обезваздушен пакет или буркан, след като опаковката бъде отворена.
Мока кафеварка
то няколко препоръки за използване кафеварка мока. Традицонен италиански метод за варене на кафе, използван за приготвянето му у дома.
амо с няколко стъпки и малко грижа можете да се насладите на вкусно кафе у дома, обграждайки се с ароматния му аромат.
Начин на приготвяне
 1. Използвайте прясна вода с ниско съдържание на минерали, ако е възможно
 2. Напълнете долната част на кафемашината точно под предпазния клапан (гайка)
 3. Поставете голямо количество кафе във филтъра, без да натъпквате само заравнете до ръба
 4. Затворете плътно кафеварката и я поставете на слаб огън
 5. След като кафето започне да излиза, веднага повдигнете капака, за да не позволите кондензът, да падне обратно в горния съд с приготвеното кафе
 6. Преди кафето да е приключило напълно сваряването, отстранете кафеварката от котлона Никога не оставяйте кафето да ври на котлона това ще изгори кафето и ще се отрази негативно на вкуса му
 7. Насладете се на кафето, докато е горещо посредством последователни малки глъдки, веднага след като е сварено или го изчакайте да изстине за да оцените вкуса му.
coffe-drip-and-mug
ФИЛТРЪР КАФЕ
Известно в цял свят, филтърното кафе е система за извличане на кафе, базирана на принципа на перколация: горещата вода бавно се стича през слой смляно кафе посредством гравитацията, като по този начин прехвърля всички водоразтворими вещества, съдържащи се в смляното кафе, към запарката.
Начин на приготвяне
 1. Смелете прясно кафе, използвайте между 7,5 и 10,5 грама смляно кафе на чаша (150 мл). Средно едро смляното филтърно кафе, обикновено е по-едро смляно от препорачителната едрина за приготвяне с мока кафеварка.
 2. Поставете филтърната хартия във филтърния съд. Използвайте чисто нов филтър всеки път, когато варите.
 3. Добавете и равномерно разпределете смляното кафе в хартиения филтър, след което отново поставете филтърния съд в специалния корпус.
 4. Добавете подходящото количество вода, „необходима“ за смляното кафе във филтърната кафемашина. Уверете се, че кафеварката е чиста и водата е с правилната температура.
ФРЕНСКА ПРЕСА
Френската преса или „френска кафемашина“ е метод за извличане на кафе чрез инфузия. Кафеварката се състои от цилиндрична стъкленица с капак и мрежесто метално бутало с филтър. Запарката се получава, като към изпеченото смляно кафе се налива гореща вода с точна температура и престой определено време.
Начин на приготвяне
 1. Смелете много едро прясното кафе
 2. Загрейте френската преса с гореща вода и я изсипете
 3. Добавете и равномерно разпределете кафето във френската преса Използвайте 6 гр. кафе на 100 мл вода, за да приготвите една чаша
 4. Сварете вода и я оставете да се „охлади“ за около 1 или 2 минути до около 90C градуса
 5. Бавно изсипете около половината от горещата вода и разбъркайте опитвайки се да създадете леки турбуленции на дъното на френската преса
 6. Изчакайте няколко секунди и след това внимателно разбъркайте запарката с помощта на чаена лъжичка
 7. Налейте останалата вода и изчакайте 3-4 минути и след това поставете буталото и натиснете