Дългата система за обработка, необходима за получаване на перфектна чаша еспресо, кара Hausbrandt непрекъснато да наблюдава всяка стъпка от производството.
Тази серия от безброй стъпки, прегледи, проверки и тестове е необходима, за да се гарантира, че клиентът получава перфектен продукт, който напълно изразява неговата индивидуалност в чашата.
Повече от сто години Hausbrandt съчетава традиция и опит със знания и технологични иновации, за да създаде добре установена, автентична „култура на доброто кафе“. Перфектните комбинации от зърна с един произход и различните количества сортове Арабика и от части Робуста създават перфектни смеси, които предлагат пълен вкус, ароматен аромат и заоблено тяло – основните елементи за едно изключително кафе. Тайната на блендовете Hausbrandt Trieste 1892 несъмнено се крие в техния състав. Един пример е сместа Gourmet Columbus, чиято рецепта крие тайната на изящната комбинация от нюанси на натурално какао и корен от женско биле. Неговият хармоничен, пълен и изтънчен вкус е резултат от внимателна селекция на най-висококачествената колумбийска арабика.
Има четири основни елемента за приготвянето на добро кафе. Ангажиментът на Hausbrandt за производството на перфектното кафе не свършва с предоставянето на висококачествен бленд. Осъзнавайки важната работа и професионализма на бариста, компанията предлага консултации и обучение, така че всяка стъпка от приготвянето на еспресото да е резултат от познаване на продукта и експертиза. Машините, използвани за приготвяне на кафе, трябва винаги да бъдат чисти за най-добри резултати.
Подобно на математическа формула, тези 8,5 грама кафе, извлечени за 25 до 30 секунди, при постоянна температура от 90° и налягане от 9 атмосфери, ще произведат 25 до 30 ml еспресо: сладко, пълноценно, ароматно, богато. Изисква опит, грижа и вродена способност за съвършенство... Но в крайна сметка във всяка една чаша кафе има съвършенство, съвършенство и страст.